Onze Ambassade Festival
04.09.2021 — 05.09.2021
Onze Ambassade Festival #3
Artiesten: Orphan Fairytale, Roman Hiele, Black to Comm, Clara Lissens, Comfort, Sholto Dobie, RadioTonka DJ’s, Marina Fragkioudaki, Lee Kit, Ruud Janssen, Cesare Pietroiusti, Agnes, Mezosi, Trio Conflux, Miaux, Spoelstra, Velma Spell, Han Bennink en Joris Roelofs, Linus Bonduelle, Lucía Contreras, CompanyFilms en Alexandra Arshanskaya.

Tickets (5 euro)
https://onzeambassadefestival.eventbrite.nl

Festival
Zaterdag 04.09.2021 — 20:00 tot 24:00 uur
Zondag 05.09.2021 – 12:00 tot 18:00 uur
Location
West Museumkwartier, vml. Amerikaanse ambassade, Lange Voorhout 102, Den Haag


Dit jaar vindt de derde editie van het Onze Ambassade Festival plaats, opnieuw met een tweedaags programma. Op zaterdagavond klinkt door de voormalige Amerikaanse ambassade verrassende elektronische muziek en zijn er verschillende exposities te zien. Zondag gaat de bezoeker op ontdekkingstocht door het gebouw waar verschillende performances, tentoonstellingen en open ateliers te zien zijn. Met deze bijzondere culturele mix in het hartje van het Haagse Museumkwartier geven we, op geheel eigen wijze, een start aan een cultureel jaar vol nieuwe uitdagingen.

Onze Ambassade is een samenwerking tussen ANNA Vastgoed & Cultuur en kunstinstituut West Den Haag, die de krachten bundelen om tijdens het de start van het seizoen nieuwe, jonge kunst te tonen. Van muziek tot performances, tijdens dit tweedaagse, internationale en culturele programma is er voor iedere kunstliefhebber wel iets te zien. Het programma prikkelt de zintuigen en trekt je, binnen een oogwenk, naar de volgende ruimte.

We lichten een tipje van de sluier op: Orphan Fairytale creëert fantasierijke verhalen door een mix van sfeervolle composities, folkmuziek en sprookjesachtige esthetiek. Componist en performer Roman Hiele neemt je vervolgens mee in zijn elektronische muziek, en als dat nog niet genoeg is neemt Comfort je verder mee in de dansbare, intense en gelaagde elektronische melodieën met fysiek drumwerk. Multidisciplinair kunstenaar Clara Lissens toont met haar muzikale werk hoe ongemak, popmuziek en dadaïsme een bijzonder spannende ‘ménage à trois’ wordt. Laat je oren even rusten en laat je ogen prikkelen bij de autobiografische, absurdistische videodocumentaire van Marina Fragioudaki of loop door de verschillende exposities van West Den Haag, om daarna te dansen bij de DJ’s van Radio Tonka, hét alternatieve radiostation van Den Haag. Waar Lucía Contreras je meeneemt door haar ‘Regenwoud’, loop je bij Alexandra Arshanskaya binnen in haar kleurrijke atelier. Uiteraard kan men met elkaar napraten met een drankje in de binnentuin van de ambassade.

Net als vorig jaar is het festival veilig en corona proof. Dit houdt in dat op verschillende plekken in het gebouw een maximaal aantal bezoekers toegankelijk is. We hanteren de nodige maatregelen, zoals het dragen van een mondkapje, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt.