MUSEUMNACHT KIDS 2019
Landenmaker & Wereldreiziger
16.03.2019, 17:00 — 22:00
Download press release as Word in Dutch.
Download press release as PDF document in Dutch or English.
Museumnacht Kids 2019
Landenmaker & Wereldreiziger

16.03.2019 van 17:00 tot 22:00 uur
West Den Haag
voormalige Amerikaanse ambassade
Lange Voorhout 102
Den Haag


Programma

I. Landenmaker
Doorlopende activiteit, 9 tot 12 jaar
II. Wereldreiziger
Doorlopende activiteit, 4 tot 8 jaar
III. Rondleiding in de voormalige Amerikaanse ambassade
Doorlopend, voor alle leeftijden

Een ambassade is een kantoor van een land in het buitenland. Het gebouw vertegenwoordigt het land in een gastland. De voormalige Amerikaanse Ambassade in Den Haag is een nationaal monument. Kom het gebouw ontdekken tijdens Museumnacht Kids!

De ambassade vertegenwoordigt het land in een gastland. De voormalige Amerikaanse Ambassade in Den Haag is een nationaal monument. Het is in 1956 ontworpen door architect Marcel Breuer en was vanaf het begin controversieel.
Wij nodigen jou graag uit om het gebouw op een speelse manier te leren kennen en over haar geschiedenis te leren. Je gaat puzzelen en je eigen ideale land creëren. Jouw utopia, waar alles perfect is. Hoe ziet jouw ideale land eruit? Hoe is het georganiseerd? Hoe ziet de landkaart eruit? De materialen staan klaar, kom langs en maak je denkbeeldige land! De kleintjes maken hun eigen paspoort en kunnen dromen over reizen naar verschillende bestemmingen. Klaar met het maken van je ideale land of paspoort? Dan heeft het West team een leuke verrassing voor je!