PictureThis#1: dinsdag, 25.03.2008, 20:00
Gesprek met Bas Vroege, Martijn Beekman & Annelies Kuiper.
In samenwerking met Grafisch Platform Den Haag.

Grafisch Platform Den Haag en West presenteren PictureThis#1. Op deze avond zal Bas Vroege in een vraaggesprek met Martijn Beekman (Zilveren Camera 2007) en Annelies Kuiper onderzoeken hoe belangrijk de context is waarin een afbeelding wordt getoond.
In de creatieve sector vervult fotografie een belangrijke rol in visuele communicatie. Of het nu gaat om een portret in een jaarverslag, een autonome fotoreportage of een journalistieke bijdrage, beeld is niet meer weg te denken uit onze hedendaagse maatschappij.
Wanneer we spreken over fotografie als communicatiemiddel is het belangrijk te weten wat de context is waarin een foto wordt gepresenteerd of gepubliceerd. Het medium waarin een beeld wordt getoond (magazine, krant, (foto)boek of tentoonstelling) heeft effect op de interpretatie van het beeld. Ook de inhoud van een bijschrift, of het weglaten ervan kan de interpretatie van een beeld positief of negatief beïnvloeden. In de eerste editie van PictureThis zullen we stilstaan bij het belang van de context waarin een beeld wordt gebruikt.

Martijn Beekman: Martijn Beekman (38) werkt als freelancer fotojournalist voor de Volkskrant en werkt daarnaast voor hollandse hoogte. De Haagse fotograaf is winnaar van de Zilveren Camera 2007.

Annelies Kuiper: Annelies Kuiper (33) werkt als beeldredacteur voor nrc.next. Eerder werkte zij als tijdelijk fotoredacteur voor Volkskrant Magazine en was zij parttime docent fotografie aan de KABK in Den Haag.

Bas Vroege: Bas Vroege is adviseur en docent bij Photographic Studies aan de Universiteit Leiden. Tevens is hij directeur van Stichting Paradox, producent van fotografiegerelateerde kunstprojecten.

Onder leiding van Bas Vroege zullen Martijn Beekman en Annelies Kuiper beiden vanuit hun eigen werkgebied op dit onderwerp ingaan. Iedereen die geïnteresseerd is in fotografie, is op deze avond van harte welkom (toegang gratis).


Grafisch Platform Den Haag